Κυριάκος Μητσοτάκης : Kαταπολεμήσαμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος....

Στη Μαγνησία έφθασε λίγο μετά τις 09:20, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινίάσει εμβληματική επένδυση στον Πλάτανο Αλμυρού, συν...


Στη Μαγνησία έφθασε λίγο μετά τις 09:20, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινίάσει εμβληματική επένδυση στον Πλάτανο Αλμυρού, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, υποδέχθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, οι κυβερνητικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη του κόμματος και φορείς.

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την Κτηνοτροφική μονάδα του Ανδρέα Τσάγκαρη, γνωστή υπό το brand, Greek Family Farm, που εξάγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της στην Γερμανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στη Μαγνησία: «Χαίρομαι διπλά κάθε φορά που επισκέπτομαι την Μαγνησία διότι θυμάμαι πολύ καλά τον έναν χρόνο των οποίων πέρασα λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στην 111 πτέρυγα μάχης όταν υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία επομένως κάθε επίσκεψη στα όμορφα μέρη σας φέρνει στη μνήμη μου πολύ όμορφες πολύ δυνατές αναμνήσεις. Σήμερα είναι πράγματι μία ξεχωριστή μέρα όχι μόνο γιατί εγκαινιάζουμε τις νέες εγκαταστάσεις μιας πολύ δυναμικής μονάδας αλλά γιατί πιστεύω ότι μοιραζόμαστε μία προσπάθεια που υπηρετεί όλα όσα χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας»

Σχετικά με την επένδυση ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε: «H σημερινή επένδυση αποτελεί παράδειγμα να αξίζει να βρει και άλλους μιμητές. Για 2η σερί χρονιά η Ελλάδα εξήγαγε παραπάνω κτηνοτροφικά προϊόντα από ότι εισήγαγε

Στους δύο αιώνες ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους ο μόνιμος πονοκέφαλος όλων των κυβερνήσεων ήταν η Ελλάδα να κατορθώσει να θρέψει τον πληθυσμό της να μετατρέψει τον πρωτογενή της τομέα στρεφόταν στον στο εξαγωγικό εμπόριο και μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες το κατορθώσαμε.

Είναι μία σύγχρονη και καθετοποιημένη πρωτογενή παραγωγή, που δίνει νέες θέσεις εργασίας και φροντίζει για την προστασία του εμβληματικού μας προϊόντος της φέτας. Παράλληλα, σέβεται το περιβάλλον και ταυτόχρονα αναζωογονεί την ελληνική περιφέρειας. Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ Αντρέα σε σένα στους συνεργάτες σου και στους 150 εργαζομένους αυτής θαυμάσιες μονάδας.

Είναι παράδειγμα πως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση μετατρέπεται σε εθνική γιατί εδώ συνυπάρχει ο πρωτογενής με τον δευτερογενή τομέα. Τροφοδοτείται ένα τυροκομείο το οποίο διαχειρίζεται 17.000 τόνους γάλακτος τον χρόνο και συνεργάζεστε με 900 ακόμα παραγωγούς από ολόκληρη τη χώρα τους οποίους θέλω να καλωσορίσω στην σημερινή μας εκδήλωση.


Θέλω να θυμηθώ μία συνάντηση που είχα στη Σαμαρίνα λίγο πριν γίνω πρωθυπουργός με τους κτηνοτρόφους μας. Τότε είχα δεσμευθεί ότι θα καταπολεμήσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος προκειμένου να πάρετε τις τιμές που σας αξίζουν. Και πράγματι είναι κάτι που πετύχαμε.

Μόνο η επένδυση στην ποιότητα μπορεί να φέρει την χώρα μας την προστιθέμενη αξία η οποία αναλογεί στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Είχε δίκιο ο υπουργός όταν είπε ότι αυτή η προσπάθεια θα μας φέρει σε σύγκρουση με κάποια κατεστημένα συμφέροντα. Ας είναι όμως. Έτσι πρέπει να γίνει. Γιατί δεν πρόκειται να προστατέψουμε τεχνικό μας προϊόν αν η φέτα δεν είναι φέτα.

Η επένδυση αυτή είναι απόδειξη ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους μπορεί να πιάσουν τόπο. Διότι εσείς χρησιμοποιήσατε όλα τα εργαλεία που έλληνας νομοθέτης είχε στη διάθεση του.

Και όλα αυτά τα κάνετε με ιδιαίτερη μέριμνα για την περιβαλλοντική φροντίδα. Μετατρέπεται όλα τα προϊόντα ίδιο αέριο σε λίπασμα και παράγεται ταυτόχρονα και καθαρή ενέργεια από μία σημαντική επένδυση που έχετε κάνει σε ένα φωτοβολταϊκό σταθμό δυναμικότητας 1 MW.

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης τόνισε: «Πρόκειται για ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοθεί, προκειμένου να διπλασιαστεί η παραγωγή. Μακάρι σε λίγο καιρό να είμαστε ξανά εδώ για να εγκαινιάσουμε και τη νέα κτηνοτροφική μονάδα. Ως κυβέρνηση, ανακοινώνουμε ότι η βιολογική κτηνοτροφία θα στηριχθεί με 171 εκατομμύρια ευρώ».

Ποια είναι η Greek Family Farm

Έχοντας καθετοποιημένη παραγωγή και διαθέτοντας 2.500 ζώα, η Κτηνοτροφική Μαγνησίας εστιάζει στη διατήρηση της υπάρχουσας παραγωγικής δυναμικής, με σκοπό να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις συνεργασίες και τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ. Αν και το portfolio δεν αναμένεται να εμπλουτιστεί άμεσα με νέα προϊόντα, ωστόσο στον σχεδιασμό της εταιρείας είναι η ανάπτυξη νέων συσκευασιών στην κατηγορία της φέτας, που είναι και η ναυαρχίδα του προϊοντικού χαρτοφυλακίου.

ΣΤΑ €24 ΕΚΑΤ. Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία, που έκλεισε το 2021 με τζίρο κοντά στα €24 εκατ., εκτιμά ότι το 2023 θα συνεχίσει το growth που σημειώνει τα τελευταία χρόνια και ότι ο κύκλος εργασιών της τρέχουσας χρήσης μπορεί να αγγίξει και τα €40 εκατ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η εταιρεία πρόσφατα ολοκλήρωσε μια νέα σύγχρονη μονάδα, έργο προϋπολογισμού €12 εκατ., δίπλα στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, η οποία θα παράγει αποκλειστικά φέτα. Οι εργασίες ανέγερσης του νέου εργοστασίου ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια και πρόκειται για έργο που χρηματοδοτήθηκε και με ίδια κεφάλαια. Παράλληλα, έχει συντάξει νέο επενδυτικό πλάνο, το οποίο αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα παράγονται προϊόντα τυρογάλακτος. Όπως πληροφορούμαστε, το εν λόγω έργο έχει μπει στον Αναπτυξιακό και ο προϋπολογισμός του είναι περίπου €2,5 εκατ.

Οικονομικά στοιχεία (σε € χιλ.)

Κύκλος εργασιών

2020: 20.726

2019: 17.693

Μεταβολή: 17,14%

Μικτό αποτέλεσμα

2020: 2.698

2019: 2.213

Μεταβολή: 21,89%

Αποτελέσματα προ φόρων και τόκων

2020: 352

2019: 844

Μεταβολή: (58,24%)

Καθαρά κέρδη

2020: 39

2019: 508

Μεταβολή: (92,21%)

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο.

Σχόλια