Διήμερη γιορτή Μανιταριού στο Ζαγόρι από τις 3 έως τις 4 Ιουνίου

Στην κανονικότητα επανέρχονται οι γιορτές στην Ήπειρο και το προσεχές διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο, το Ζαγόρι θα υποδεχθεί ντόπιους και φί...


Στην κανονικότητα επανέρχονται οι γιορτές στην Ήπειρο και το προσεχές διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο, το Ζαγόρι θα υποδεχθεί ντόπιους και φίλους του μανιταριού απ’ όλη την Ελλάδα.

Η προετοιμασία του συλλόγου ξεκίνησε, και μετά από δύο χρόνια απραξίας οι μανιταρόφιλοι θα συναντηθούν στα δάση της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συλλογή μανιταριών, ταυτοποίηση και φυσικά θα ακολουθήσει το γαστρονομικό σκέλος, με εκλεκτά εδέσματα και τις μανιταρόσουπες που ο σύλλογος φτιάχνει με μεράκι.

Η δωδέκατη γιορτή περιλαμβάνει ομιλίες για το μανιτάρι και την καλλιέργεια μανιταριών, ακόμη και στο σπίτι, ενώ θα υπάρχει και… άρωμα τρούφας, που έλκει τους επισκέπτες όλο και περισσότερο.

Η συνάντηση θα γίνει στα Άνω Πεδινά, με τον δήμο Ζαγορίου να στηρίζει την εκδήλωση και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Πανωσουδενιωτών να συμμετέχει ενεργά στο διήμερο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θεματικές ομιλίες, ενώ και φέτος θα λειτουργήσει Παιδικό Εικαστικό Μανιταρο-εργαστήρι στο προαύλιο της Λαμπριαδείου Σχολής.

Φυσικά, και τις δύο μέρες οι μανιταρόφιλοι θα γλεντήσουν το πρώτο βράδυ με το συγκρότημα «Ασυμμάζευτοι» και το συγκρότημα Μανιταρόκ θα κλείσει το διήμερο της μανιταροφιλίας.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια