Δυτική Ελάδα:Καταστράφηκε το 40% της παραγωγής σε ελιά & εσπεριδοειδή

Υπαρκτός ο κίνδυνος έως και της ολοσχερούς απώλειας του εισοδήματος των αγροτικών οικογενειών Την άμεση και αναλυτική καταγραφή των ζημιών σ...


Υπαρκτός ο κίνδυνος έως και της ολοσχερούς απώλειας του εισοδήματος των αγροτικών οικογενειών
Την άμεση και αναλυτική καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, που σημειώθηκαν στο Αγρίνιο τις προηγούμενες ημέρες λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ώστε να μην καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καταστροφές της τάξης του 40% της παραγωγής κυρίως στα ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή και τις λοιπές αροτραίες καλλιέργειες.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις που αποτυπώνουν την κατάσταση κάνουν λόγο για ζημίες της τάξεως του 40% στους συγκεκριμένους τομείς παραγωγής. Ας σημειωθεί, ότι η εξέλιξη αποτελεί επιστέγασμα μίας απολύτως κακής χρονιάς για την αγροτική παραγωγή, δεδομένων των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που έχουν οδηγήσει στη ραγδαία και κατακόρυφη αύξηση του κόστους της αγροτικής δραστηριότητας ως άμεση συνέπεια της αύξησης των τιμών σε καύσιμα εργαλεία και αγροτικές ύλες (λιπάσματα, σπόροι κ.λπ.)», επισημαίνεται στην επιστολή.

Σημειώνεται δε, ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την απώλεια παραγωγής καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο έως και της ολοσχερούς απώλειας του εισοδήματος των αγροτικών οικογενειών.πηγή:in.gr

Σχόλια