Ισχυρή αστάθεια την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 – Επεισόδιο βροχόπτωσης επιπέδου 2

Ισχυρή αστάθεια αναμένεται στην χώρα την Τετάρτη 08/06, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / met...


Ισχυρή αστάθεια αναμένεται στην χώρα την Τετάρτη 08/06, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Στερεάς και στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας. 
Τα φαινόμενα σταδιακά θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών στα ορεινά αλλά και στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. 

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών και ιδιαίτερα στην Πίνδο, στην Κεντρική Στερεά, στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. 

Ο προγνωστικός Δείκτης Επικινδυνότητας του Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) είναι στο επίπεδο 2. Λεπτομέρειες για τον δείκτη μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο εδώ.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται με πράσινες και γαλάζιες αποχρώσεις ο αθροιστικός υετός (βροχές / καταιγίδες) που αναμένεται την Τετάρτη 08/06 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

ΠΗΓΉ:meteo.gr

Σχόλια