Ενδιαφέρον «Ομήρου» για το εργοστάσιο του «ΘΕΣγάλα»

Η τρικαλινή βιομηχανία τυροκομικών «Όμηρος» της οικογένειας Γιαννίτση αποτελεί τον νέο υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή για τον συνεταιρισμό ΘΕΣ...


Η τρικαλινή βιομηχανία τυροκομικών «Όμηρος» της οικογένειας Γιαννίτση αποτελεί τον νέο υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή για τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, καθώς οι όποιες διαπραγματεύσεις που υπήρχαν με άλλους επενδυτές και κυρίως με τη «Φάρμα Κουκάκη» δεν κατέληξαν τελικά σεσυμφωνία.

Ο νέος υποψήφιος επενδυτής πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», δεν ενδιαφέρεται για το σύστημα των αυτόματων πωλητών, που εδώ και λίγες ημέρες ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά για το εργοστάσιο γάλακτος του «ΘΕΣγάλα», καθώς και για τη συνεργασία με τους κτηνοτρόφους του συνεταιρισμού, προκειμένου να την προμηθεύουν με γάλα.

Εκτός συζήτησης με την «Όμηρος ΑΕΒΕ» είναι και τα καταστήματα με τοπικά προϊόντα με την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν», τα οποία λειτουργούν σε αρκετά σημεία όπου υπάρχουν οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, το εμφιαλωμένο γάλα του συνεταιρισμού βρίσκεται στα ψυγεία αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με τις οποίες έχει συνεργασία εδώ και μερικά χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι ο «ΘΕΣγάλα» βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές του από τον περασμένο Ιανουάριο, καθεστώς το οποίο λήγει σε λίγες ημέρες και αναμένεται να παραταθεί για ακόμα δύο μήνες με στόχο στο ενδιάμεσο διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, να καταρτισθεί η συμφωνία εξυγίανσης και μεταβίβασης και να κατατεθεί στη συνέχεια στο δικαστήριο προς επικύρωση. 

Πάντως ακόμη και αν αυτήν τη φορά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον «ΘΕΣγάλα», τον υποψήφιο επενδυτή και βεβαίως τις πιστώτριες τράπεζες δεν οδηγηθούν σε ναυάγιο, δεν αναμένονται νεότερα πριν από το φθινόπωρο.


Σχόλια