Δελτίο τύπου της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου δεν είναι ημέρα μνήμης και γιορτής είναι μέρα έντονου προβληματισμο...


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου δεν είναι ημέρα μνήμης και γιορτής είναι μέρα έντονου προβληματισμού .

Είναι η ημέρα που παγκοσμίως γίνονται ενέργειες προς ενημέρωση και υπενθύμιση του κοινού για τα περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα που αφορούν τον πλανήτη μας.

Ο ετήσιος εορτασμός της μας δίνει τη δυνατότητα να τονίσουμε τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος για τη ζωή στον πλανήτη αλλά και την ανάγκη προστασίας του.

Αυτή η ημέρα μας υπενθυμίζει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στο χρέος μας να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά τουλάχιστον τους κοινούς πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους.

Οφείλουμε, όπως προσέχουμε και προστατεύουμε το σπίτι μας, να προστατέψουμε και το φυσικό περιβάλλον. Ας κάνουμε το περιβάλλον δική μας υπόθεση και ας αλλάξουμε συμπεριφορές για ένα Κόσμο όμορφο και καθαρό.

Η προστασία του πλανήτη μας επιβάλλεται σήμερα να γίνει ο πρωταρχικός στόχος των όλων μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ενημερωμένους πολίτες και υπεύθυνους πολιτικούς.

Οι δράσεις που απαιτούνται γίνονται μόνο με τις συνέργειες όλων μας.

Η οικολογική αρχή «σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά» αποκτάει σήμερα ιδιαίτερη αξία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ατομικά και συλλογικά ότι είμαστε μεν μέρος του προβλήματος, αλλά είμαστε και μέρος της λύσης, αν το θελήσουμε.

Να γίνουμε υπεύθυνοι ενεργοί πολίτες με προτάσεις και ιδέες για το αύριο της κοινωνίας άλλωστε η αγάπη για την φύση είναι στάση ζωής και ηθικής.

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) συντάσσεται με τη μεγάλη πρόκληση και την κινητοποίηση που κάνει η διεθνής Κοινότητα και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις σε όλο τον πλανήτη για να επιτευχθεί η Συμφωνία για το Κλίμα και στέλνει το μήνυμα ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μάς καλεί όλους να συνεργαστούμε, να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας και να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο, βασικό παράγοντα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, “Μόνο μία Γη”, είναι μια πραγματικότητα.

Αυτός ο πλανήτης είναι το μόνο μας σπίτι.

Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με κεντρικό σύνθημα «Έχουμε μόνο μία Γη», αναδεικνύει την ανάγκη να ζήσουμε σε αρμονία με τη φύση, κάνοντας επιλογές προς έναν λιγότερο επιβαρυντικό για το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Άλλωστε η συνεχιζόμενη διατροφική ανασφάλεια και η απειλή της επισιτιστικής κρίσης για ολόκληρο τον πλανήτη σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) η επιστημονική και επαγγελματική ένωση της οποίας τα μέλη δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του αγροτοδιατροφικού τομέα αλλά και με θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος και εκπροσωπώντας όλους τους Γεωτεχνικούς Επιστημονικούς Κλάδους της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στηρίζει την πολιτική της αειφόρου ανάπτυξης και διαθέτει καθημερινά όλο το έμψυχο επιστημονικό δυναμικό της για ένα βιώσιμο περιβαλλοντικά μέλλον της χώρας μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙNΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.πηγή:  (pepteg.gr)

Σχόλια