Πορτογαλία:Τα “κύματα” καύσωνα που “σάρωσαν” τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται πως ζημιώνουν τους ελαιώνες της

Τα “κύματα” καύσωνα που “σάρωσαν” τις προηγούμενες ημέρες την Πορτογαλία φαίνεται πως ζημιώνουν τους ελαιώνες της χώρας, με τις ανησυχίες κα...


Τα “κύματα” καύσωνα που “σάρωσαν” τις προηγούμενες ημέρες την Πορτογαλία φαίνεται πως ζημιώνουν τους ελαιώνες της χώρας, με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς για τις συνέπειες να εστιάζονται στους υπερεντατικούς ελαιώνες. Προβλήματα παρατηρούνται και σε ορισμένες περιοχές της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία (Ecija, Carmona, Sevilla).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έγκυρη Olimerca, η ποικιλία Arbequina που καλλιεργείται στη χώρα της Ιβηρικής έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, καθώς οι καύσωνες συνέπεσαν με το στάδιο της άνθισης.

Η παρούσα κατάσταση, όπως είναι εύλογο, τροφοδοτεί τους παραγωγούς με διστακτικότητα, γεγονός που αποτυπώνεται στην τάση αποθήκευσης και την παύση των συναλλαγών, με ορίζοντα την ερχόμενη εμπορική περίοδο (2022/23). Το ενδεχόμενο να καταγραφεί μείωση της ελαιοπαραγωγής είναι πλέον υπαρκτό.

Στο Olivenews.gr είχαμε αναφερθεί στην παραγωγή-ρεκόρ της Πορτογαλίας τη φετινή χρονιά, με τους υπερεντατικούς ελαιώνες να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην άνοδο της παραγωγής της χώρας της Ιβηρικής.


πηγή:olivenews.gr

Σχόλια