Επανέναρξη των εργασιών στο Φράγμα “Κόρης Γεφύρι” στη Χίο & επίσκεψη Μυταράκη - Γεωργαντά

Το Φράγμα “Κόρης Γεφύρι” στη Χίο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...


Το Φράγμα “Κόρης Γεφύρι” στη Χίο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι και να ενημερωθούν για την επανέναρξη των εργασιών στην περιοχή, παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Επισημαίνεται ότι στα μέσα Μαΐου υπεγράφη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου και ακολούθως δόθηκε η εντολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον εργολάβο, για την άμεση επανεκκίνηση του.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

“Δεσμευθήκαμε ως Κυβέρνηση αυτήν την τετραετία να ολοκληρώσουμε επιτέλους τα μεγάλα έργα της Χίου. Αυτά τα έργα που συζητάμε εδώ και μία γενιά και κάθε φορά κάτι συνέβαινε και δεν προχωρούσαν, όπως το αεροδρόμιο, το Δικαστικό Μέγαρο, το νέο τελωνείο στο λιμάνι και το “Κόρης Γεφύρι”.

Ένα έργο που πολύ πίστεψαν, ότι δε θα ξαναπάρει “μπρος”. Πολλοί υποστήριξαν προ ετών, λανθασμένα, ότι δεν επισκευάζεται. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπόρεσε, από το 2015 μέχρι και το 2019, μία χαμένη πενταετία για το νησί μας. 

Μέσα σε τρία χρόνια έγινε η μελέτη, βρέθηκαν οι επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν, βρέθηκε η επιπλέον χρηματοδότηση, έγινε η νέα σύμβαση, ξαναπήρε “μπρος” το εργοτάξιο και το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γεωργαντά, έναν φίλο της Χίου θα πω, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνέχισε όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει για το «Κόρης Γεφύρι» και τώρα αυτό το έργο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αυτή η τετραετία δείχνει μία διαφορετική Χίο, με τα έργα υποδομής να προχωράνε, με το νησιωτικό ΦΠΑ να έχει πλέον εξασφαλιστεί για τη Χίο μας, με το μεταναστευτικό να έχει αντιμετωπιστεί. Βλέπουμε παρά τις κρίσεις με αισιοδοξία τα επόμενα χρόνια”.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι «αποτελεί προτεραιότητα του ΥπΑΑΤ η ολοκλήρωση και λειτουργική αξιοποίηση αρδευτικών έργων που μέχρι τώρα, για διάφορους λόγους λίμναζαν».

“Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στη Χίο και ουσιαστικά είναι το πρώτο από αυτά τα λιμνάζοντα έργα, το οποίο καταφέραμε και επανεκκινήσουμε μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες που προβλέπονται, μέσα από τις επιστημονικές κρίσεις, οι οποίες λήφθηκαν υπ΄ όψιν, για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και παραγωγικού έργου το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ τον πρωτογενή τομέα”.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε τη συμβολή των κ.κ. Μηταράκη και Τσακίρη στην επανεκκίνηση του έργου. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς “εντός του 2023, θα παραδοθεί ένα πολύ ασφαλές και πολύ χρήσιμο έργο για τη Χίο”.

Σχόλια