Περιμένουν αποζημιώσεις σχεδόν δέκα χρόνια από τον ΕΛΓΑ στην Επαρχία Ολυμπίας ...

Ερώτηση – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, για την μη κατ...


Ερώτηση – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, για την μη καταβολή ενισχύσεων σε αγρότες της Επαρχίας Ολυμπίας, και ειδικότερα των Μακρισίων και των Καλυβακίων, για τις ζημιές στην παραγωγή τους λόγω καιρικών φαινομένων από τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί το 2013 και το 2014.


Ο κ. Νικολακόπουλος μάλιστα χρησιμοποιεί και αυστηρή γλώσσα αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι αν και οι ζημιές είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων από εκείνα τα έτη των καταστροφών, υπήρξε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα αρμόδια όργανά της υπερβολική καθυστέρηση στις διαδικασίες ως προϊόν σημαντικής αδιαφορίας, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα ο ΕΛΓΑ να μην έχει πληρώσει δικαιούχους πληγέντες αγρότες.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά, όπως επισημαίνει ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, το 2019 σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο και αφού είχε λήξει το σχετικό πρόγραμμα η τότε διοίκηση του Ασφαλιστικού Οργανισμού προχώρησε σε … επιλεκτικές (!) αποζημιώσεις σε μικρό τμήμα παραγωγών που είχαν προχωρήσει σε αποκατάσταση των ζημιών τους.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια