Μειώνει την γκάμα των προϊόντων που πουλάει η Danone για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος

Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε ότι μειώνει την γκάμα των προϊόντων που πουλάει, όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχός της, προκειμένου...


Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε ότι μειώνει την γκάμα των προϊόντων που πουλάει, όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχός της, προκειμένου να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών στην Ευρώπη και πέραν αυτής, καθώς ο πληθωρισμός πλήττει τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Τα σούπερ μάρκετ και οι εταιρείες συσκευασμένων τροφίμων δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος, με τα προϊόντα από το πετρέλαιο μέχρι το χαρτί συσκευασίας να γίνεται πιο ακριβό, λόγω της παρατεταμένης κρίσης στις μεταφορές (εξαιτίας πανδημίας) και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η άνοδος του πληθωρισμού επίσης σημαίνει ότι οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους. Την Παρασκευή η Tesco προειδοποίησε ότι οι Βρετανοί αγοράζουν λιγότερα, και στρέφοντα σε φθηνότερα προϊόντα και αγοράζουν πιο συχνά, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση στην ακρίβεια.

Κάποια καταστήματα τροφίμων υποχρεώθηκαν να βγάλουν τα προϊόντα πιο νωρίς από τα ράφια διότι δεν είχαν πλέον την οικονομική δυνατότητα να τα πουλήσουν.

Αυτοί οι παράγοντες ωθούν έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς τροφίμων παγκοσμίως να επανεξετάσει τον τρόπο που πουλάει τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, τα οποία κυμαίνονται από το γιαούρτι Activia μέχρι το νερό Evian.

"Ο πληθωρισμός είναι μια δυναμική, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε", ανέφερε στο Reuters η Ayla Ziz, επικεφαλής πωλήσεων της Danone.

Η Danone μειώνει τις λεγόμενες "μονάδες διατήρησης αποθεμάτων" (SKU), που σημαίνει ότι ορισμένα σούπερ μάρκετ θα έχουν λιγότερες γεύσεις και μεγέθη συσκευασίας προϊόντων της Daone.

Τα λιγότερα SKUs θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους ανά τύπο προϊόντος, τόνισε, προσθέτοντας ότι η Danone επανεξετάζει "όλο το χαρτοφυλάκιό της" με κάθε πελάτη για να δει ποια SKUs θέλει να διακόψει.


πηγή:(capital.gr)

Σχόλια