Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πόσοι εργαζόμενοι έχουν “κατεβάσει” στο κινητό τους το myErgani app

Σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και πολλοί εργαζόμενοι έχουν ...


Σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και πολλοί εργαζόμενοι έχουν κατεβάσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani app.

Το εν λόγω μέτρο θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 1η Ιουλίου σε όλες τις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζομένους και αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδειξαν ότι, μέχρι χθες είχαν ” κατεβάσει” στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani app (στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας) 40.368 εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το 1/3 των εργαζομένων που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. 

Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Η εφαρμογή CardScanner app για τα κινητά

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app που συνδέεται στο παραγωγικό Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη. Πρόκειται για την εφαρμογή που έχει διατεθεί στις επιχειρήσεις, η οποία «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζόμενου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία, κατά παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Χθες Τρίτη 28 Ιουνίου δόθηκε η δυνατότητα για δοκιμαστική χρήση της Ψηφιακής Κάρτας και ήδη πολλές επιχειρήσεις της πρώτης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (τράπεζες και σούπερ μάρκετ) “έτρεξαν ” με επιτυχία δοκιμές.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης δόθηκε τόσο σε επιχειρήσεις που διέθεταν ήδη σύστημα ωρομέτρησης το οποίο διασυνδέθηκε με το ΠΣ Εργάνη, στις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σύστημα ωρομέτρησης, οι οποίες αξιοποιούν την εφαρμογή CardScanner.


πηγή:enikonomia.gr

Σχόλια