Αύξηση του πλαφόν στις εξαγωγές ηλιελαίου & αλεύρων από ηλιοτρόπια ανακοίνωσε η Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωση αύξηση στο πλαφόν στις εξαγωγές ηλιελαίου και αλεύρων από ηλιοτρόπια, επικαλούμενη των ικανοποιητικό επίπεδο των ποσοτήτω...


Η Ρωσία ανακοίνωση αύξηση στο πλαφόν στις εξαγωγές ηλιελαίου και αλεύρων από ηλιοτρόπια, επικαλούμενη των ικανοποιητικό επίπεδο των ποσοτήτων που υπάρχουν στην εσωτερική αγορά.

Σημειώνεται πως η Μόσχα απαγόρευσε τις εξαγωγές σπόρων ηλιοτρόπιου από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου, επιβάλλοντας περιορισμούς στις εξαγωγές ηλιελαίου, προκειμένου να αποφύγει τις ελλείψεις στη ρωσική αγορά, αλλά και να χαλαρώσει την άσκηση πίεσης στις τιμές της εσωτερικής αγοράς.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, ότι το πλαφόν στις εξαγωγές ηλιελαίου αυξήθηκε κατά 400.000 τόνους από την προηγούμενη οροφή των 1,5 εκατομμυρίων τόνων, ενώ το όριο στις εξαγωγές αλεύρων από ηλιοτρόπια αυξήθηκε κατά 150.000 τόνους από το προηγούμενο πλαφόν των 700.000 τόνων.

Οι περιορισμοί εφαρμόζονται μέχρι την 31η Αυγούστου.

Η απόφαση για την χαλάρωση των περιορισμών ελήφθη, καθώς υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες στην εσωτερική αγορά, όπως ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι οι παραγωγοί θα επωφεληθούν από τις αυξημένες εξαγωγές.


πηγή: CNN.gr

Σχόλια