ΑΤΤΙΚΗ: Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη, μάχη με τις φλόγες ανάμεσα στα σπίτια

Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη, μάχη με τις φλόγες ανάμεσα στα σπίτια Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη, μάχη πυροσβεστών και πολιτών με τις φλόγ...


Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη, μάχη με τις φλόγες ανάμεσα στα σπίτια
Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη, μάχη πυροσβεστών και πολιτών με τις φλόγες που έφτασαν στα σπίτια στο Ντράφι. Μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών. Τι λέει η Πυροσβεστική και οι προβλέψεις για την ένταση των ανέμων.

Πύρινη κόλαση σε πλήρη εξέλιξη στην Πεντέλη, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια στο Ντράφι, τις αρχές να στέλνουν μηνύματα εκκένωσης περιοχών (Ανθούσα, Διώνι, Δαμάσι προς πιο ασφαλή μέρη), ενώ οι πυροσβέστες και οι πολίτες δίνουν εδώ και ώρες μεγάλη μάχη.

Η φωτιά απειλεί κι άλλες καταστροφές καθώς σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από την ΕΜΥ η ένταση των ανέμων δεν θα μειωθεί (αντιθέτως θα επιδεινώνεται) έως τα ξημερώματα με τη νύχτα να προβλέπεται ακόμη πιο δύσκολη.

Από νωρίς έχουμε μεταφέρει την προσπάθεια κατάσβεσης ή περιορισμού της φωτιάς, με εναέρια και επίγεια μέσα. Ενώ έχουν γίνει και προσπάθειες για να σωθούν εγκλωβισμένα ζώα. Έχει ζητηθεί η εκκένωση του Αστεροσκοπείου.

Πυρομετεωρολογική ενημέρωση σχετικά με την δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Νταού Πεντέλης σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας
Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 19.07.2022 στην ευρύτερη περιοχή Νταού Πεντέλης:

- Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.

- Με βάση την ανάλυση των τελευταίων διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων και για τις αμέσως επόμενες ώρες (19.07 18:00 - 20.07 04:00/05:00) περιμένουμε μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων και ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10 %, βελτιώνοντας έτσι τις δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που τώρα επικρατούν.

- Ωστόσο, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04:00/05:00 (Τετάρτη 20.07.2022), οπότε και περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

- Λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο.
ΠΗΓΗ: Fosonline

Σχόλια