Τα πάθη του Πηνειού - Κάποιοι εξακολουθούν να ρυπαίνουν το ποτάμι

Τα πάθη… του Πηνειού ποταμού Το χρώμα των νερών του Πηνειού ποταμού, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ένα σκουρόχρωμα, γεγονός που σημαίνει...


Τα πάθη… του Πηνειού ποταμού
Το χρώμα των νερών του Πηνειού ποταμού, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ένα σκουρόχρωμα, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι εξακολουθούν να ρυπαίνουν το ποτάμι.

Αυτό επεσήμανε ο κάτοικος Ομολίου του Δήμου Αγιάς Κώστας Αποστόλου, ο οποίος καθημερινά επισκέπτεται το ποτάμι και τη θάλασσα όπου καταλήγουν τα νερά του Πηνειού.

“Εδώ και χρόνια παρακολουθώ το ποτάμι και την θάλασσα και γίνομαι μάρτυρας αυτής της ρύπανσης που γίνεται στον Πηνειό. Τα νερά έχουν πράσινο χρώμα όταν το ποτάμι είναι καθαρό. Εδώ και δυο εβδομάδες το χρώμα τους είναι μαύρο και σκούρο. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις, ότι κάποιοι ρίχνουν απόβλητα και ρυπαίνουν το ποτάμι. Ενημέρωσα και τους Δήμους και την περιφέρεια για αυτό που συμβαίνει στο ποτάμι και στην θάλασσα όπου χύνονται τα νερά του Πηνειού. Δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, γιατί φοβόμαστε. Καλώ τις οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις να κινητοποιηθούν για να προστατέψουμε το ποτάμι και το περιβάλλον”.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, “οι ρυπαντές εκμεταλλεύονται την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρίχνουν τα απόβλητα τους στο ποτάμι”.

Από την πλευρά τους οι Δήμοι Τεμπών και Αγιάς παρακολουθούν το ποτάμι και έχουν ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Θεσσαλίας συχνούς ελέγχους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών Θανάσης Βλάχος δήλωσε ότι “ενημερώσαμε την περιφέρεια Θεσσαλίας και δυο φορές που ελήφθησαν δείγματα τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα νερά ήταν καθαρά”.

Η ρύπανση του Πηνειού ποταμού δεν είναι τωρινή, καθώς κάθε χρόνο παρατηρείται αυτό το φαινόμενο εξαιτίας έλλειψης ελέγχων και ατιμωρησίας όσων συλλαμβάνονται να ρυπαίνουν το ποτάμι.

ΠΗΓΉ:ertnews.gr

Σχόλια