Ψάχνουν στο Βιετνάμ για εργάτες γης ...

  Μέχρι το Βιετνάμ έφτασε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, προκειμένου να διερευνηθο...

 


Μέχρι το Βιετνάμ έφτασε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες εύρεσης εργατικού δυναμικού για τις αγροτικές καλλιέργειες, μιας και υπάρχει αδιαφορία από το ελληνικό δυναμικό, γεγονός που υπονομεύει το μέλλον των αγροτικών προϊόντων.

Στο περιθώριο προγράμματος προώθησης αγροτικών προϊόντων στο Βιετνάμ, χώρας με πληθυσμό 100 εκατ. κατοίκους, ο κ. Γιαννακάκης συναντήθηκε με τον πρεσβευτή στο Ανόι, έτσι ώστε να συζητηθούν οι δυνατότητες εύρεσης εργατικού δυναμικού, δεδομένου ότι το μεροκάματο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ελκυστικό για τους νέους της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.


«Είναι μια παρθένα αγορά που πρέπει να διερευνηθεί σε όλες τις πλευρές. Τα κεράσια στα σούπερ μάρκετ κοστίζουν 21 ευρώ το κιλό. Φέτα Αυστραλίας που λανσάρεται ως ελληνική έχει 39 ευρώ, ελαιόλαδο από την Ιταλία 19 ευρώ, ελληνική κομπόστα ροδάκινο στο ράφι 3 ευρώ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γιαννακάκης.

 

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια