Υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων εντοπίστηκε σε φρούτα & λαχανικά από το σύστημα RASFF

Τι έδειξαν τα στοιχεία στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF. Συνολικά 59 ειδοποιήσεις για υπερβολική ποσότητα φυτ...


Τι έδειξαν τα στοιχεία στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF. Συνολικά 59 ειδοποιήσεις για υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που φθάνουν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ένωση (ΕΕ) είτε από τρίτες χώρες είτε από την ίδια την ΕΕ, καταγράφηκαν τον Ιούνιο στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF, από τις χώρες που το αποτελούν.

Συγκεκριμένα, το 54,2% αυτών των απορρίψεων αντιστοιχούν σε εισαγόμενα προϊόντα φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία με 32 ειδοποιήσεις συνολικά, ακολουθούμενη από την Κίνα με 5 ειδοποιήσεις, την Αίγυπτο με 3, τη Γαλλία, την Κολομβία, το Ιράν, τη Γουατεμάλα και τη Νότια Αφρική με 2 και οι υπόλοιπες από διαφορετικές χώρες με μία προειδοποίηση η καθεμία.

Στα εσπεριδοειδή, ιδίως τα λεμόνια, ανιχνεύθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε 16 περιπτώσεις και 8 περιπτώσεις για πιπεριές. Οι υπόλοιπες ειδοποιήσεις προκλήθηκαν από υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των πεπονιών και των πορτοκαλιών.


Σχόλια