Εκπέμπουν SOS τα εργοστάσια κομπόστας λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών

Εκπέμπουν SOS τα εργοστάσια κομπόστας. Λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών -Ικανοποίηση για την παραγωγή - Πού κυμαίνονται οι τιμές Αισθητή, ...


Εκπέμπουν SOS τα εργοστάσια κομπόστας. Λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών -Ικανοποίηση για την παραγωγή - Πού κυμαίνονται οι τιμές

Αισθητή, τόσο στο χωράφι όσο και στα εργοστάσια του νομού, είναι η απουσία εργατικών χεριών για την παραγωγική διαδικασία του συμπύρηνου ροδάκινου.

Η παραγωγή κρίνεται αρκετά καλή και οι αποδόσεις ικανοποιητικές, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου υπενθυμίζει -με νόημα- τις τιμές που είχε διατυπώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, για 33 με 35 λεπτά, ενώ στα 15 λεπτά το κιλό προβλέπει ότι θα κινηθούν τα ροδάκινα που θα κατευθυνθούν για χυμό και ιδιαίτερα αυτά που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.

Την ίδια ώρα οι μεταποιητές εκτός από το αυξημένο ενεργειακό κόστος και την έλλειψη εργατικών χεριών οφείλουν να είναι συνεπείς και με τις παραδοσιακές συμφωνίες που έχουν με ξένους πελάτες, ως προς τα χρονοδιαγράμματα.


Σχόλια