42.076 οι Γεωτεχνικοί Π.Ε. σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε . - 25.000+ οι Γεωτεχνικοί Τ.Ε. που είναι εκτός ΓΕΩΤ.Ε.Ε. & δεν συνυπολογίζονται στο σύνολο του Γεωτεχνικού κλάδου

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) ανακοίνωσε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα εγγεγραμμένα μέλη του και πιο συγκεκριμένα στατ...


Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) ανακοίνωσε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα εγγεγραμμένα μέλη του και πιο συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία γεωγραφικού ενδιαφέροντος, εργασιακού ενδιαφέροντος αλλά και στοιχεία ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος για την περίοδο μέχρι και τον Ιούλιο του έτους 2022.

Σημειώνεται πως δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν καταγράφονται στα στατιστικά στοιχεία οι Πτυχιούχοι Γεωτεχνικοί Τ.Ε. (Γεωπόνοι Τ.Ε., Δασοπόνοι, Επιστήμονες Τροφίμων, Οινολόγοι κ.λ.π.) που συνολικά ξεπερνούν τις 25.000 που δεν μπορούν να εγγραφούν στο εν λόγω επιμελητήριο .

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι Nομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και σε αυτό εγγράφονται μόνο Πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης βάση του άρθρου 3 παράγραφος 1 του Ν. 1474/1984 (ΦΕΚ 128/Α)

Γεωτεχνικοί & Επιμελητήρια .... (pepteg.gr)

Μάλιστα η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολoγικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) ο επίσημος επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας των Πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τ.Ε. έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για ένταξη των Γεωτεχνικών Τ.Ε.  στο  ΓΕΩΤΕΕ από τον Οκτώβριο του 2020 χωρίς να λάβει ποτέ κάποια απάντηση.

Επισυνάπτεται η πρόταση της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. :

Επιστολή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. σε Υπ.Α.Α.Τ. & ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την επιμελητηριακή εκπροσώπηση των Γεωπόνων Τ.Ε. (pepteg.gr)

ΣΥΝ: Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη με εκπροσώπους της Π.Ε.Π.Τε.Γ. (Δελτία Τύπου) ... της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ.) είχε την Τρίτη (23/7/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Η πολιτεία καλείται να δώσει οριστική λύση στην μη επιμελητηριακή εκπροσώπηση των Γεωτεχνικών Τ.Ε. είτε με την ισότιμή ένταξη τους στο υπάρχων για τους Γεωτεχνικούς Επιμελητήριο είτε με την δημιουργία νέου επιμελητηριακού φορέα για τους Πτυχιούχους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. :

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι στον κόμβο του Επιμελητηρίου στο Διαδίκτυο (www.geotee.gr) έχουν αναρτηθεί στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα εγγεγραμμένα μέλη του και πιο συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία γεωγραφικού ενδιαφέροντος, εργασιακού ενδιαφέροντος αλλά και στοιχεία ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος για την περίοδο μέχρι και τον Ιούλιο του έτους 2022 (Στατιστικά). 

 Τα στοιχεία αφορούν συνολικά την εικόνα των γεωτεχνικών σε όλη την επικράτεια αλλά και την κατανομή τους ανά Παράρτημα, Νομό και Κλάδο. Εμφανίζονται αναλύσεις των κλάδων ανά τομέα απασχόλησης, ομάδα ηλικίας και φύλο. Επιπλέον υπάρχει και ποσοστιαία κατανομή για τους ακαδημαϊκούς τίτλους των γεωτεχνικών ανά πανεπιστήμιο/ίδρυμα, που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα. 

Τέλος, για τη διενέργεια συγκρίσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στα στατιστικά στοιχεία παρελθόντων ετών που είναι επίσης αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου. Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Προσωπικού & Γεωτεχνικών Μητρώων Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδαςμε πληροφορίες από : (geotee.gr)
Σχόλια