Διαμαρτυρία με δωρεάν ροδάκινα για τους πολίτες στο Αμύνταιο τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου καλεί τους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής σε συγκέντρωση στο Αμύνταιο, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στο ...


Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου καλεί τους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής σε συγκέντρωση στο Αμύνταιο, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στο δρόμο νότια της κεντρικής εκκλησίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα μοιράσουν δωρεάν ροδάκινα στους πολίτες.

Οι παραγωγοί βγαίνουν στον δρόμο εξαιτίας του προβλήματος της μη απορρόφησης των ροδάκινων, βιομηχανικών και επιτραπέζιων, που είχαν πληγεί από χαλαζόπτωση.

“Οι ροδακινοπαραγωγοί επιβαρύνονται ακόμα και με το κόστος συλλογής των ροδάκινων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα κτήματα, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα για τις επόμενες χρονιές”, αναφέρει ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου, στην οποία υπογραμμίζεται ότι “ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, αποζημιώνει στο 100% έως τα 750,00€/στρ., όταν το κόστος παραγωγής για τη φετινή χρονιά, ξεπερνά τα 1.200,00€/στρ., από τα 700,00€/στρ. που ήταν την προηγούμενη χρονιά”.

Οι παραγωγοί ζητούν τη δέσμευση της διοίκησης του ΕΛΓΑ, ότι το ποσό της ασφαλιζόμενης αξίας παραγωγής θα ανέβει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να καλύπτει το κόστος παραγωγής. Ακόμα ζητούν, να μην υπολογιστεί η υπολειμματική αξία, διότι, όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει και τέλος ζητούν από την μεταποιητική βιομηχανία να ανακοινώσει τιμές για τα ροδάκινα που δεν έχουν χαλαζοχτυπηθεί.

 πηγή:ertnews.gr

 

Σχόλια