Αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει για την τιμή & την φετινή παραγωγή της σταφίδας

Αβεβαιότητα που προβληματίζει και ανησυχεί τους παραγωγούς, εξακολουθεί να υπάρχει για την τιμή της φετινής παραγωγής της σταφίδας. Κατάστασ...


Αβεβαιότητα που προβληματίζει και ανησυχεί τους παραγωγούς, εξακολουθεί να υπάρχει για την τιμή της φετινής παραγωγής της σταφίδας. Κατάσταση που απειλεί τη σταφίδα με εξαφάνιση.

Ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος εκφράζει στην “Ε” την ανησυχία του γι’ αυτή την κατάσταση κι εξαπολύει βέλη στους ιδιώτες τυποποιητές και σε υπουργούς.

“Κάναμε πρόταση για 1,5 ευρώ στη φετινή παραγωγή”, παρατήρησε ο κ. Σωτηρόπουλος και κατηγόρησε τους ιδιώτες που δεν συμφώνησαν ότι “θέλουν να βρουν τον παραγωγό έρμαιο στις τύχες τους, να τους πιάσουν έναν - έναν και να πάρουν τη σταφίδα όσο φθηνότερα γίνεται”.

Για το παρόν και το μέλλον της σταφίδας τόνισε πως “έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αν υπάρξει και άλλη άσχημη χρονιά για τη σταφίδα, σε 3 - 4 χρόνια δεν θα βρίσκουμε σταφίδα και εμείς και οι έμποροι”.

Επεσήμανε ότι “είναι κρίμα και για τη χώρα να χαθεί ένα προϊόν που φέρνει έσοδα και συνάλλαγμα και είναι κρίμα και για τους παραγωγούς που δεν θα έχουν εναλλακτική λύση”.


Προέτρεψε τους παραγωγούς “να καταλάβουν τι γίνεται και να μην παραδώσουν το προϊόν χωρίς τιμή” και αναγνώρισε πως “είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θέλουν να αγοράζουν τσάμπα δεν τους νοιάζει το προϊόν και ο παραγωγός. Δεν σκέφτονται το πιο αρχοντικό προϊόν, αυτό που βοήθησε τη χώρα σε δύσκολους καιρούς”.

Ο κ. Σωτηρόπουλος μας απάντησε ότι “η Παναιγιάλειος δεν μπορεί μόνη της να δώσει τιμή, το έκανε πρόπερσι και είδατε τι έγινε” και παρατήρησε πως “και με το 1,5 ευρώ ο παραγωγός βγάζει μόνο τα έξοδά του. Και αν δεν έχει καλό κτήμα, μπαίνει μέσα”.

Τέλος, προέτρεψε υπουργούς “να καταλάβουν ότι το προϊόν έχει σώσει την Ελλάδα και αυτό τους ζητάει για πρώτη φορά βοήθεια. Ας το καταλάβουν οι ανιστόρητοι που διοικούν την Ελλάδα”.

Γ.Σ.

Σχόλια