Πανσαμιακός αγροτικός σύλλογος: Ζητά μέτρα για να προστατευτούν από τα αγριογούρουνα οι αγρότες

Eπιστολή προς τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Σάμου, τους δύο Δήμους, τη Δ/νση Δασών Σάμου και το ΚΕΠΠΥΕΛ Σάμ...


Eπιστολή προς τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Σάμου, τους δύο Δήμους, τη Δ/νση Δασών Σάμου και το ΚΕΠΠΥΕΛ Σάμου έστειλε ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στις καλλιέργειές τους που καταστρέφονται λόγω της παρουσίας και ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων.

Αναφέρονται στις καταστροφές σε καλλιέργειες αμπελιών, οπωροκηπευτικών, δενδροκαλλιέργειες που δεδομένων και των συνθηκών ακρίβειας που αντιμετωπίζουν συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους.

Εστιάζουν στο γεγονός της ενημέρωσης που έλαβαν από τον ΕΛΓΑ ο οποίος δεν έχει εντάξει στον κανονισμό του αποζημίωση από τις καταστροφές από τα αγριογούρουνα παρ’ όλο που οι αγρότες ασφαλίζουν κάθε χρόνο τα χωράφια μας.

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν σχετικά με το πρόβλημα αυτό λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα μέτρα που προτείνουν, όπως την άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% των παραγωγών για τις καταστροφές, την ένταξη των ζημιών από τα αγριογούρουνα στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και τη λήψη δραστικών μέτρων περιορισμού και ελέγχου του πληθυσμού του αγριογούρουνου.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια