Αποζημιώσεις για ζημιές στα σύκα σε Μεσσηνία, Λακωνίας& Αρκαδία από τον ΕΛΓΑ ζητεί η Συκική

Ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγγελίας ζημιάς στον ΕΛΓΑ ζητεί η Συκική επειδή οι βροχές των τελευταίων ημερών έχουν επιπτώσεις στην ποιότητ...


Ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγγελίας ζημιάς στον ΕΛΓΑ ζητεί η Συκική επειδή οι βροχές των τελευταίων ημερών έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα και την ποσότητα της συκοπαραγωγής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνεταιριστικής οργάνωσης: 

''Η Συκική σε συνέχεια των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, οι οποίες συνεχίζουν και σήμερα, προέβη σε αυτοψίες μέσω του Γεωτεχνικού της Τμήματος και διαπίστωσε κατά τόπους σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των αποξηραμένων σύκων στις συκοπαραγωγικές περιοχές των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Μετά τα ανωτέρω απέστειλε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, καθώς και αντίστοιχη ενημέρωση στους δημάρχους όλων των παραπάνω περιοχών συκοκαλλιέργειας για την ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγγελίας ζημιάς, δηλώνοντας προς όλους τους ανωτέρω ότι το επιστημονικό Γεωτεχνικό προσωπικό της ΣΥΚΙΚΗΣ παραμένει στη διάθεση όλων των υπηρεσιών προς την διευκόλυνση του έργου τους."


Σχόλια