Βασίλης Κόκκαλης: «Απειλείται με κατάρρευση ο μελισσοκομικός κλάδος»

Το αυξημένο κόστος παραγωγής και η παράδοξη απαίτηση επιστροφής του 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής των μελισσοκόμων απειλούν με κατάρρευ...


Το αυξημένο κόστος παραγωγής και η παράδοξη απαίτηση επιστροφής του 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής των μελισσοκόμων απειλούν με κατάρρευση τον κλάδο, τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών - Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ) ζητά από το ΥπΑΑΤ να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου των μελισσοκόμων διότι οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. 

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, η υπερσυγκέντρωση στα εναπομείναντα πευκοδάση της χώρας μας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών καθώς και η παράδοξη απαίτηση επιστροφής του 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής οδηγούν στην κατάρρευση του κλάδου των μελισσοκόμων. 

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με τους μελισσοκόμους «ο ΟΠΕΚΕΠΕ (υλοποιώντας την Υπουργική Απόφαση 1184/ 13.09.2021 για χορηγήσεις κρατικών ενισχύσεων) έχει ήδη παρακρατήσει προκαταβολικά από τις επιδοτήσεις τους μέχρι το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής και πληρώνοντας και τα ποσά που αναρτά η ΑΑΔΕ, στην πράξη τελικά γίνεται επιστροφή του 100% της επιστρεπτέας».

Σχόλια