Κρήτη: ΕΔΕ στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου - Καταγραφή & εξέταση όλων των υπεραιωνόβιων δέντρων της πόλης

Δήμαρχος Ηρακλείου για θάνατο 51χρονου από πτώση δέντρου: Ανείπωτη τραγωδία – ΕΔΕ στην Υπηρεσία Πρασίνου. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για ν...


Δήμαρχος Ηρακλείου για θάνατο 51χρονου από πτώση δέντρου: Ανείπωτη τραγωδία – ΕΔΕ στην Υπηρεσία Πρασίνου. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί ποτέ ένα τέτοιο τραγικό γεγονός και ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη». 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μιλώντας για πρώτη φορά μετά το απίστευτο συμβάν με το δέντρο που καταπλάκωσε έναν 51χρονο σε κεντρικό δρόμο της πόλης έκανε λόγο για ανείπωτη τραγωδία και πρόσθεσε ότι το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ήταν να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Λαμπρινός τόνισε:

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα να εντοπίσουμε τα αίτια της πτώσης του δέντρου και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να τα εντοπίσουμε». Εκτός από την έρευνα που διεξάγεται, η δημοτική αρχή προχωρεί στην συγκρότηση μιας επιτροπής με εκπροσώπους φορέων, υπηρεσιών και οικολογικών ομάδων, η οποία θα αναλάβει καταγραφή και εξέταση όλων των υπεραιωνόβιων δέντρων της πόλης, προκειμένου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για το τι πρέπει να γίνει με αυτά».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει ζητήσει ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ στην Υπηρεσία Πρασίνου για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις που συνετέλεσαν ή προκάλεσαν το αποτέλεσμα της πτώσης του μοιραίου δέντρου. «Θα κάνουμε ότι λέει ο Νόμος. Θα είναι απολύτως διαφανής και αδιάβλητη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί», τόνισε. 

Ενώ ερωτηθείς για τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η οικογένεια του θύματος ανέφερε «είναι δικαίωμα της οικογένειας να προβεί σε μήνυση». Τις τελευταίες ημέρες είναι δεκάδες τα τηλεφωνήματα που έχει δεχτεί η Υπηρεσία Πρασίνου για δέντρα σε γειτονιές και δρόμους της πόλης τα οποία χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τους δημότες. «Θα ελεγχθούν ένα προς ένα ένα όλα αυτά τα δέντρα, όσα κι αν είναι, όσο καιρό κι αν πάρει» διαβεβαίωσε τους κατοίκους της πόλης ο κ. Λαμπρινός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

ΠΗΓΉ:ertnews.gr

Σχόλια