Θεσσαλία: Ανάστατοι οι βαμβακοπαραγωγοί στα παρακάρλεια από τις τιμές για το αγροτικό ρεύμα για άρδευση

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι βαμβακοπαραγωγοί φέτος το καλοκαίρι στον κάμπο καθώς βλέπουν το κόστος της ενέργειας για την άρδευση νε έχε...


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι βαμβακοπαραγωγοί φέτος το καλοκαίρι στον κάμπο καθώς βλέπουν το κόστος της ενέργειας για την άρδευση νε έχει ξεφύγει σε απαγορευτικά ύψη, παρά τις δεσμεύσεις ότι θα υπάρξει δραστική περικοπή της ρήτρας αναπροσαρμογής. 

Τα τιμολόγια του Ιουλίου δείχνουν τιμές ενέργειας τριπλάσιες από τις περσινές, ενώ η τιμή του προϊόντος βρίσκεται μεταξύ 75 και 80 λεπτών το τελευταίο διάστημα.

Στα παρακάρλεια χωριά της οδού Βόλου (Χάλκη, Μελία, Μόδεστο κλπ) επικρατεί αναβρασμός καθώς τα κοστολόγια φέτος έφτασαν στα 130 μέχρι και 150 ευρώ το στρέμμα. Ενδεικτικά μας έλεγε αγότης από τη Χάλκη πως πέρυσι αυτή την περίοδο είχε πληρώσει για την πομόνα του 3.0000 ευρώ και προχθές του ήρθε λογαριασμός 10.000 ευρώ.

Με αυτά τα κοστολόγια σε ρεύμα, λιπάσματα, πετρέλαιο, εντομοκτόνα ζιζανιοκτόνα, αποφυλλωτικά κλπ θέλουμε τιμές πάνω από 1 ευρώ το κιλό για να μην έχουμε ζημιά, μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ και βαμβακοπαραγωγός ο ίδιος, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ο οποίος στάθηκε κι αυτός στα τιμολόγια ρεύματος και στις υποσχέσεις για μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο 80% που είχαν δοθεί μετά τις φετινές κινητοποιήσεις στη σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ όπου συμμετείχε ως μέλος της πανελλαδικής των μπλόκων και οι οποίες δεν τηρήθηκαν από πλευράς κυβέρνησης.

Σχόλια