Αδιάθετα τα ροδάκινα – Σε απόγνωση οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου

Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου καταγγέλλει την στάση της μεταποιητικής βιομηχανίας και των εμπορικών εταιρειών που διακινούν τα επι...


Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου καταγγέλλει την στάση της μεταποιητικής βιομηχανίας και των εμπορικών εταιρειών που διακινούν τα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, την οποία χαρακτηρίζει “απαράδεκτη”, καθώς, όπως αναφέρει, έχουν αποκλείσει τα ροδάκινα της περιοχής, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναγκάζονται να καταστρέφουν τα προϊόντα τους.

Η πρακτική αυτή έρχεται σε μια εποχή που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έφεραν επιπλέον προβλήματα στους παραγωγούς. Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει: 

“Μετά την μεγάλη χαλαζόπτωση, οι αγρότες της περιοχής μας επιβαρύνθηκαν με επιπλέον κόστη, για την καλλιέργεια του ροδάκινου. Η συγκομιδή έχει αρχίσει, αλλά κανένα εργοστάσιο, και κανένας έμπορας, δεν θέλει ροδάκινα από την περιοχή, με αποτέλεσμα οι αγρότες να είναι αναγκασμένοι, να τα ρίξουν από τα δέντρα κάτω, για να μην δημιουργήσουν προβλήματα την επόμενη χρονιά, και να τα καταστρέψουν με διάφορους τρόπους”.

Ο σύλλογος καλεί την πολιτεία, να δώσει λύση στο πρόβλημα, σημειώνοντας ότι, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη ζημιά της χαλαζόπτωσης, με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, ώστε η αποζημίωση να καλύπτει στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής, το οποίο είναι αυξημένο κατά 70% ,σε σχέση με πέρσι ( από 700€/στρ. έχει ανέβει στα 1.200€/στρ.) .

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια