Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος που τραβούσε αιμόφυρτο γαϊδούρι – Τι αναφέρει η Κτηνιατρική Υπηρεσία Περιφέρειας Ηπείρου

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, από το περιστατικό με τον κτηνοτρόφο και αντιδήμαρχο του δήμ...


Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, από το περιστατικό με τον κτηνοτρόφο και αντιδήμαρχο του δήμου, να σέρνει με το αυτοκίνητό του ένα αιμόφυρτο γάιδαρο.

Ο αντιδήμαρχος -μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα Ιωαννίνων- αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο. Συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου.

Πάντως, οι κάτοικοι του χωριού αναφέρουν, ότι υπάρχει γενικά πρόβλημα με την συμπεριφορά του κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων ο κατηγορούμενος έσερνε με αγροτικό αυτοκίνητό τον γάιδαρό του στην άσφαλτο, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του άτυχου ζώου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βασίλης Γκάνας, πρόεδρος της κοινότητας Βαγενιτίου έκανε λόγο για απεχθή συμπεριφορά. 
“Το ζώο είχε πάει στο δίπλα χωριό που είναι στο ένα χιλιόμετρο και για το φέρει πίσω το έδεσε στην καρότσα για το γυρίσει και το ζώο έπεσε. Υπάρχει η γραμμή αίματος του ζώου για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, σχεδόν έκανε “διαγράμμιση” του δρόμου, πέρασε μάλιστα μπροστά από την πλατεία του διπλανού χωριού που ήταν και παιδιά”, είπε και συμπλήρωσε πως σε βάρος του εν λόγω κτηνοτρόφου υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες “επαναλαμβανόμενες και από χρόνια” για υγειονομικές παραβάσεις και για ζημιές. Όπως είπε χαρακτηριστικά. “Εγώ προσωπικά πριν από ένα μήνα παραπονέθηκα στον δήμο. Εχει πάνω από χίλια ζώα, περιφέρονται και είναι ανεξέλεγκτα”, είπε.

Την ίδια ώρα κτηνίατροι που εξέτασαν το ζώο διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του, δεν κινδυνεύει η ζωή του, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και όπως τόνισαν έφαγε κανονικά και ήπιε νερό.

Από την πλευρά του κτηνοτρόφου ο συνήγορός του Δημήτρης Δήμος που μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 είπε ότι ο πελάτης του δεν είναι βασανιστής ζώων. Για την υπόθεση ανέφερε πως το γαϊδούρι δέχθηκε επίθεση από άλλο ζώο (κάνουν λόγο για λύκο) και αυτός το έβαλε στην καρότσα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει στο στάβλο του, αλλά έπεσε και δεν το αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να το σέρνει στο δρόμο.


Η κτηνιατρική υπηρεσία δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Δήμου, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για επίθεση από άγρια ζώα (λύκος) σύμφωνα με το πόρισμα της κτηνιατρικής υπηρεσίας περιφέρειας Ηπείρου που εξέτασαν τον τραυματισμένο γάιδαρο.



ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια