Δωδεκάνησα: Υποψήφιο για το Ευρετήριο Άυλης Κληρονομιάς της UNESCO το μελεκούνι της Ρόδου

Προσπάθεια να ενταχθεί το μελεκούνι της Ρόδου στο Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ξεκινούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και...


Προσπάθεια να ενταχθεί το μελεκούνι της Ρόδου στο Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ξεκινούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο πολιτιστικός σύλλογος Κοσκινού «η Καλλιθέα».
 
Για τον λόγο αυτό διοργανώνουν ημερίδα το απόγευμα της Κυριακής στις Πηγές Καλλιθέας, μαζί με την ΔΕΡΜΑΕ του Δήμου Ρόδου, με θέμα: «Το μελεκούνι ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».

Οι ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι: Νικόλαος Κωνσταντινίδης με θέμα: «Η πολιτιστική διάσταση του Μελεκουνιού, μέσα από τις κοινωνικές εκδηλώσεις των κατοίκων της Ρόδου», Μανώλης Μοράρης: «Η διατροφική αξία του Μελεκουνιού» και Αγαπητός Ξάνθης: «Το μελεκούνι πρεσβευτής της Ρόδου στην υπόλοιπη Ελλάδα και στον κόσμο».


Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χρήστος Μπάρδος, ο πρόεδρος Δημήτρης Μουστάκας και το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Κοσκινού, Χαράλαμπος Μαρνέρας. 

Το μελεκούνι της Ρόδου έχει ήδη αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ενταχθεί στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
 

Φωτό: Φίλιππος Φιλίππου

 πηγή: ertnews.gr

Σχόλια