Κτηνοτρόφοι: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μεταποιητών & παραγωγών για το γάλα – στο 1,80 ευρώ ανά λίτρο ο πήχης

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών για τον προσδιορισμό της τιμής του γάλακτος τη νέα περίοδο που ξεκινά από τ...


Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών για τον προσδιορισμό της τιμής του γάλακτος τη νέα περίοδο που ξεκινά από το Σεπτέμβριο. Το υψηλό κόστος παραγωγής και συνακόλουθα η μείωση του αριθμού των κοπαδιών έχει εκτοξεύσει τις τιμές και οι συνεταιριστικές οργανώσεις έχουν βάλει τον πήχη στο 1,80 ευρώ ανά λίτρο πρόβειου γάλακτος.

Ήδη η φέτα στο ράφι έχει φθάσει να πωλείται ως και 12-13 ευρώ το κιλό αν και με τις τρέχουσες τιμές οι γαλακτοβιομηχανίες πληρώνουν στον παραγωγό γύρω στο 1,30 λεπτά ανά λίτρο.

Ωστόσο λόγω της μειωμένης παραγωγής οι γαλακτοβιομηχανίες επιδίδονται καθημερινά σε μαραθώνιο για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί προειδοποιούν ότι αν δεν στηριχθεί ουσιαστικά ο κλάδος της κτηνοτροφίας με συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα την επόμενη διετία θα υπάρξει μεγάλη έλλειψη πρόβειου γάλακτος με δραματικές συνέπειες και στην παρασκευή φέτας.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια