Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) : Να αποκατασταθούν οι αδικίες με το «αγροτικό πετρέλαιο» & με το 2% στους κτηνοτρόφους

Το πρόβλημα των απλήρωτων δικαιούχων, τόσο με την επιστροφή του λεγόμενου «αγροτικού πετρελαίου», όσο και με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση...


Το πρόβλημα των απλήρωτων δικαιούχων, τόσο με την επιστροφή του λεγόμενου «αγροτικού πετρελαίου», όσο και με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, με το 2% επί του τζίρου, αναδεικνύει η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, με σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Κίνησης κ. Χρήστος Αθανασιάδης και Νίκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΠΑΚ αναφέρονται τα εξής: 

Στην επιστροφή του «αγροτικού πετρελαίου», επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο, αφού υπάρχουν πάμπολλοι δικαιούχοι αγρότες που δεν έλαβαν καθόλου επιστροφή, παρότι ΔΕΝ έχουν θέμα, ούτε με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, ούτε έχουν θέμα με το IBAN του λογαριασμού τους. Επίσης υπάρχουν δικαιούχοι, οι οποίοι παρότι τους καταβλήθηκε η επιστροφή του ΕΦΚ, αυτή ήταν μειωμένη, σε άλλους 50%, σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Πέραν αυτού, ΔΕΝ υπάρχει κάποιος υπεύθυνος φορέας ή υπηρεσία, τόσο στο ΥΠΑΑΤ, όσο και στο Υπ. Οικονομικών, που να μπορούν να απευθυνθούν όσοι έχουν πρόβλημα με τη συγκεκριμένη πληρωμή, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι αγρότες να βρίσκονται μετέωροι, μη μπορώντας να ενημερωθούν για το πρόβλημά τους.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη λίστα των δικαιούχων που υπάρχει στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του Υπ. Οικονομικών και έτσι όταν οι αγρότες που απευθύνονται σε αυτά, να μην μπορούν να λάβουν καμία απάντηση.

Αναφορικά τώρα με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, με το 2% επί του τζίρου, και εδώ επικρατεί παρόμοια, χαώδης, κατάσταση, αφού και εδώ υπάρχουν πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν είδαν ούτε ένα ευρώ ενίσχυσης, μιας και τα προβλήματα με τους ΚΑΔ, τους «πετσόκοψαν» στην κυριολεξία. 

Κοντολογίς, ΥΠΑΑΤ και Υπ. Οικονομικών, θα πρέπει, πάραυτα, μέσα στον Σεπτέμβριο, να αποκαταστήσουν όλες αυτές τις αδικίες και να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι, διότι, ΔΕΝ μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται για το επιτελικό της κράτος, αλλά στην πράξη να επικρατεί επιτελικό μπάχαλο με τις πληρωμές των αγροτών”.


Σχόλια