Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ στην Νεμέα Κορινθία για τις ζημιές σε καλλιέργειες κορινθιακής σταφίδας & επιτραπέζιων σταφυλιών

Στην περιοχή της Νεμέας, βρέθηκε κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας. Συνοδευόμενο απ’ την συντονίστρια και τα μέ...


Στην περιοχή της Νεμέας, βρέθηκε κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας.

Συνοδευόμενο απ’ την συντονίστρια και τα μέλη της οργάνωσης μελών της Νεμέας και από αγρότες, πραγματοποίησε αυτοψία στις ζημιές, που φαίνεται να έχουν υποστεί η καλλιέργειες της κορινθιακής σταφίδας και τα επιτραπέζια σταφύλια.

Στο κλιμάκιο ήταν και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός.


Το κλιμάκιο συμμετείχε και σε σύσκεψη στο δημαρχείο της Νεμέας, όπου και συζητήθηκε το πρόβλημα σ’ όλες τις εκφάνσεις του.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν άμεση και γρήγορη αποζημίωση των αγροτών και στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Ο Γιώργος Ψυχογιός, ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του κόμματός του στη Βουλή και υπενθύμισε τους τέσσερις άξονες στήριξης, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ (ένταξη ζημιών που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, χρηματοδότηση από το ταμείο αρωγής, προσλήψεις εκτιμητών, προκαταβολές στους πληγέντες παραγωγούς, αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ, ολοκλήρωση μελέτης διαχείρισης κινδύνων προς την Ε.Ε., μελέτη επιπτώσεων στην παραγωγή και οικονομική στήριξη).

Συζητήθηκαν και θέματα, που αφορούν την συνδεδεμένη ενίσχυση της σταφίδας, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια