Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μέτρα για τα εγκαταλελειμμένα & ανεπιτήρητα ιπποειδή

Μέτρα για τα εγκαταλελειμμένα και ανεπιτήρητα ιπποειδή της Περιφέρειας Πελοποννήσου Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα εγκαταλελειμμένα...


Μέτρα για τα εγκαταλελειμμένα και ανεπιτήρητα ιπποειδή της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα εγκαταλελειμμένα και ανεπιτήρητα ιπποειδή, σε τρεις τουλάχιστον Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης.

Όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουν καταγραφεί γύρω στα 70 ανεπιτήρητα ιπποειδή στην Κορινθία και γύρω στα 50 σε κάθε μία απ΄τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Λακωνίας.

Τα ζώα αυτά, προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ αποτελούν, εν δυνάμει, κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.


θα ξεκινήσει η διαδικασία για την διενέργεια 3 διαγωνισμών – ένας για την κάθε μία απ΄τις πιο πάνω Π.Ε.-για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες με σταυλικές εγκαταστάσεις, ώστε να φιλοξενούνται σ΄αυτές τα συγκεκριμένα ζώα.

Επίσης, έγινε γνωστό, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για διάθεση 1.000 ευρώ, ετησίως, για την διαστροφή των ιπποειδών, καθώς και πίστωσης για την κτηνιατρική τους φροντίδα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και στα ανεπιτήρητα, παραγωγικά ζώα, η αρμοδιότητα, κατά νομό, ανήκει στους κατά τόπους δήμους (υπό την εποπτεία των οικείων διευθύνσεων κτηνιατρικής).

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια