Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στήριξης στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θα στηριχτούν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στήριξης στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...


Θα στηριχτούν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στήριξης στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως στη φετινή καλλιεργητική περίοδο παρουσιάστηκαν σοβαρότατα προβλήματα σε αρκετά προϊόντα του Νομού Λάρισας, δύο εκ των οποίων είναι το μήλο και το αχλάδι. 

Το πρόβλημα, ειδικά στο μήλο στην επαρχία Αγιάς, είναι εντονότατο, διότι τα μήλα της Αγιάς τα τελευταία χρόνια διοχετεύονταν κατά το πλείστον στην Αίγυπτο, πλην όμως αυτή η αγορά τώρα δεν μπορεί να απορροφήσει. 

Παρουσιάζεται και παρουσιάστηκε το φαινόμενο -και εύχομαι να μη συμβεί και σε άλλα προϊόντα- των ανοιχτών τιμών. 


Ο Υπουργός ανέφερε πως οι οικονομικοί περιορισμοί που έχουν υποβληθεί στην Αίγυπτο, που παραδοσιακά αγόραζε μεγάλες ποσότητες ελληνικών μήλων, έχουν ως συνέπεια -αυτήν τη στιγμή- οι εξαγωγές αυτές να μη γίνονται στον ίδιο ρυθμό που γίνονταν. 

Με τη βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών καταβάλλονται προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα, όπως επίσης και για εξεύρεση εναλλακτικών αγορών, παρόλο που, όπως όλοι κατανοούμε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο Υπουργός. Πρόσθεσε δε, πωςA

 «εμείς είμαστε εδώ, και σε συνεννόηση το επόμενο διάστημα με τους ίδιους τους μηλοπαραγωγούς, θα δούμε και τι άλλο περαιτέρω μπορούμε να κάνουμε για να καλυφθούν οι όποιες απώλειες εισοδήματος που θα έχουν».


Σχόλια