Αύξηση της επιδότησης στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των ελαιοτριβείων ζητούνοι βουλευτές της ΝΔ Γ.Λαμπρόπουλος & Κ.Κόλλιας

Λαμπρόπουλος - Κόλλιας ζητούν επιδότηση των ελαιοτριβείων Αύξηση της επιδότησης στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των ελαιοτριβείων ζητούν με ...


Λαμπρόπουλος - Κόλλιας ζητούν επιδότηση των ελαιοτριβείων
Αύξηση της επιδότησης στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των ελαιοτριβείων ζητούν με ερώτηση τους οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

"Η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σειρά μέτρων στήριξης, με σκοπό τον περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων, από την διεθνή αύξηση των τιμών της ενέργειας, στα νοικοκυρία και τις επιχειρήσεις.

Σημειωτέον ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, ορίστηκε επιδότηση ύψους 604 ευρώ/MWh, ενώ, παράλληλα, νομοθετήθηκε ειδική στήριξη και για τους αγρότες, αφού για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση άγγιξε περίπου τα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης. Πλην όμως, δεν υπήρξε καμία αντίστοιχη θεσμοθέτηση για τα ελαιοτριβεία.

Είναι προφανές, ότι η ξέφρενη διεθνής άνοδος του ενεργειακού κόστους, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και τον κλάδο των Ελαιοτριβείων. Αντίστοιχα, επηρεάζεται και το εκθλιπτικό δικαίωμα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος παραγωγής του ελαιολάδου και το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ Υπουργοί :

Πρόκειται να προβείτε σε επιπρόσθετη επιδότηση, στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των Ελαιοτριβείων, για τους προσεχείς μήνες συγκομιδής;"

Σχόλια