Άμεση στήριξη των παραγωγών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Πρέσπας ζητά το Επιμελητήριο Φλώρινας

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, ζητώντας τη στήρι...


Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, ζητώντας τη στήριξη των παραγωγών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων του Δήμου Πρεσπών.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Το Επιμελητήριο Φλώρινας εκφράζει την ανησυχία του εν όψει της ολοσχερής καταστροφής που υπέστησαν οι φασολοπαραγωγοί του Δήμου Πρεσπών της ΠΕ Φλώρινας, αλλά και άλλες καλλιέργειες όπως η πιπεριά. Μια περιοχή, όπως η ΠΕ Φλώρινας, αντιμετωπίζει και βιώνει πολλά προβλήματα. Η δεκαετή οικονομική ύφεση, η ενεργειακή κρίση έχουν δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας μεταναστεύει. Η επιχειρηματικότητα μετράει τις πληγές της με ποσοστό 25% λουκέτων στα καταστήματα της τοπικής αγοράς. Εξαιτίας της ολικής καταστροφής των καλλιεργειών του Δήμου Πρεσπών, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ακολουθεί ο τομέας της μεταποίησης, ο οποίος θα υποστεί εξίσου σοβαρό πλήγμα.

Να σημειωθεί ότι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις απασχολούν σημαντικό ποσοστό εργατικού δυναμικού”.

Προσθέτει ακόμα πως “προτείνουμε την στήριξη των παραγωγών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω οικονομικής ενίσχυσης (χρηματοδοτικά εργαλεία), προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημίες, που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια στην παραγωγή.


Σε μία εποχή, που διαρκώς μεταβάλλεται και οδηγείται στην μεταλιγνική περίοδο έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως η ΠΕ Φλώρινας και δίνουν θέσεις εργασίας, ώστε να συνεχίσουν της επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Παρακαλούμε, δείτε με θετική διάθεση την πρόταση του Επιμελητηρίου μας”


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια