Μεσσηνία: Στο 50% οι ζημιές από το χαλάζι στην περιοχή των Γαργαλιάνων

Μεγάλες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση που έπληξε σε μεγάλη έκταση περιοχές των Γαργαλιάνων το πρωί της Δευτέρας. Το χαλάζ...


Μεγάλες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση που έπληξε σε μεγάλη έκταση περιοχές των Γαργαλιάνων το πρωί της Δευτέρας. Το χαλάζι φαίνεται να ξεκίνησε από την περιοχή του Λαγκούβαρδου και κατέληξε στον ορεινό όγκο στο Μουζάκι, όπου παρατηρούνται και τα μεγαλύτερα ποσοστά ζημιάς που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 50%.

Χθες στην περιοχή βρέθηκε γεωπόνος του ΕΛΓΑ, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Βασίλη Αγγελόπουλο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές διαπιστώνοντας την καταστροφή που υπέστησαν ελαιοκαλλιέργειες, καθώς τα ελαιοπερίβολα ήταν στην κυριολεξία στρωμένα με τον ελαιόκαρπο που έριξε από τα δέντρα το χαλάζι.

Όπως μας είπε ο κ. Αγγελόπουλος, από σήμερα οι παραγωγοί θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους. Αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων για τις επόμενες 15 μέρες από παραγωγούς που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους στις Κοινότητες Γαργαλιάνων, Φλόκας, Πύργου και Μουζακίου.

Κ.Μπ.

Σχόλια