ΙΝΚΑ: Κοτόπουλα & αυγά ακατάλληλα για κατανάλωση στην αγορά

Ακατάλληλα προς κατανάλωση είναι σύμφωνα με το παράρτημα Κορινθίας του ΙΝΚΑ - Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, κοτόπουλα και αυγά που ...


Ακατάλληλα προς κατανάλωση είναι σύμφωνα με το παράρτημα Κορινθίας του ΙΝΚΑ - Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, κοτόπουλα και αυγά που καταλήγουν στο πιάτο μας.

Σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα επισημαίνεται:

«Μπορεί η ακρίβεια παντού να φαίνεται όπως φαίνεται και η μείωση των ποσοτήτων στις συσκευασίες προϊόντων τροφίμων αλλά η ποιότητα δυστυχώς δεν φαίνεται.

Και εάν φανεί από τους ελέγχους που κάνει έστω και με μειωμένο προσωπικό ο ΕΦΕΤ, δυστυχώς ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων παρόλο που έχουν περάσει 3,4,5,6 μήνες δεν έχει υπογράψει το πρόστιμο.

Αυγά εισαγωγής βαφτίζονται Ελληνικά και ακατάλληλα για κατανάλωση και όμως το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που έχει επιβάλλει το ΔΣ του ΕΦΕΤ είναι ακόμα στο συρτάρι του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Γιατί κύριε υπουργέ;

Κοτόπουλα και αυτά με σαλμονέλα και αγνώστου διατροφής καταλήγουν στο πιάτο μας χωρίς να κουνιέται κανένας.

Έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 100000 ευρώ από το ΔΣ του ΕΦΕΤ εδώ και 3,4,5,6,7 μήνες και είναι ακόμα στο συρτάρι του γραφείου του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Γιατί κύριε υπουργέ;

Δυστυχώς αυτά έρχονται κάθε μέρα στο τραπέζι μας και ουδείς εκτός του ΕΦΕΤ ανησυχεί.

Έτσι θα πέσουν οι τιμές των προϊόντων με το καλάθι του νοικοκυριού;

Κύριοι της κυβέρνησης του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων γιατί καλύπτεται τα οικονομικά συμφέροντα;

Τι και ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά;

Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και πολίτες καταναλωτές είμαστε εδώ και περιμένουμε απαντήσεις στα αισχρά που γίνονται εις βάρος πέραν της τσέπη μας αλλά κυρίως εις βάρος της υγείας της δικής μας των παιδιών μας και των γονέων μας».
πηγή: CNN.gr

Σχόλια