Η Ρωσία δεν έχει απαντήσει σε σχέση με το τι θα γίνει με τη συμφωνία για τα σιτηρά

Διεκδικεί ελεύθερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές η Ρωσία  – Τι συζητά με τον ΟΗΕ. Η Ρωσία επανέλαβε σήμερα την επιμονή της στην ελεύθερη π...


Διεκδικεί ελεύθερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές η Ρωσία  – Τι συζητά με τον ΟΗΕ. Η Ρωσία επανέλαβε σήμερα την επιμονή της στην ελεύθερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων, μετά από αυτό, που χαρακτήρισε ως μία “λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων” με αξιωματούχους του ΟΗΕ την προηγούμενη ημέρα στη Γενεύη.

Δεν απάντησε το ρωσικό ΥΠΕΞ

Σε μία ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών δεν απάντησε στην ερώτηση για το πότε είναι η έτοιμη η Μόσχα, ώστε να προχωρήσει στην ανανέωση της πρωτοβουλίας για τη Μαύρη Θάλασσα που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, επιτρέποντας στην Ουκρανία να ξαναρχίσει τις εξαγωγές σιτηρών. Η συμφωνία αυτή εκπνέει στις 19 Νοεμβρίου.

Ο ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι 10 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και άλλων ειδών διατροφής έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία στο πλαίσιο της συμφωνίας που βοήθησε στην πρόληψη μιας παγκόσμιας κρίσης τροφίμων.

πηγή:in.gr

Σχόλια