Βαγγέλης Αποστόλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μας κόψει ακόμα και το τσιπουράκι ...

Προχώρησε σε υπερφορολόγηση του τσίπουρου, με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.Σε υπερφορολόγηση του τσίπουρου προχώρησε η κυβέρνηση, αυ...


Προχώρησε σε υπερφορολόγηση του τσίπουρου, με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.Σε υπερφορολόγηση του τσίπουρου προχώρησε η κυβέρνηση, αυξάνοντας σημαντικά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο προϊόν απόσταξης όσο και το κόστος της 12ωρης άδειας απόσταξης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου "η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μας κόψει ακόμα και το τσιπουράκι". Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την λειτουργία των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών, αλλά και για τη διακίνηση του τσίπουρου, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διατήρησης της εδώ και αιώνες παράδοσης των τσιπουροκάζανων.

Η έναρξη της παραγωγής τσίπουρου φέτος στα παραδοσιακά καζάνια έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των επιλογών της Κυβέρνησης να αυξήσει τόσο τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο προϊόν απόσταξης όσο και το κόστος της 12ωρης άδειας απόσταξης.

Ο φόρος που καλούνται να προκαταβάλουν οι μικροί διήμεροι αποσταγματοποιοί ανέρχεται πλέον στα 1850 ευρώ, ενώ πέρυσι το ποσό που καλούνταν να καταβάλουν ανερχόταν στα 580 ευρώ.

Αν επίσης υπολογιστούν ότι ο φόρος θα καταβάλλεται εφάπαξ και κατ’ αποκοπή και το κόστος παραγωγής (καυσίμων και πρώτων υλών) έχει ήδη εκτιναχθεί, είναι σαφές πλέον ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να στερήσει από τους κατοίκους της επαρχίας ακόμα κι αυτό το παραδοσιακό τσιπουράκι."


πηγή: (egnomi.gr)

Σχόλια