Ο παραγκωνισμός των παραγωγών καλαμποκιού στις επιδοτήσεις στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ & την Ευαγγελία Λιακούλη

Στη Βουλή ο παραγκωνισμός των παραγωγών καλαμποκιού. Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινή...


Στη Βουλή ο παραγκωνισμός των παραγωγών καλαμποκιού. Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο ρεπορτάζ της «Ε» πως χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας καλαμποκιού στον Νομό Λάρισας, αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλία, τίθενται εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ.Αναλυτικότερα, η Λαρισαία βουλευτής έφερε αυθημερόν χθες το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας Ερώτηση, με την οποία θέτει προς την Κυβέρνηση όλες τις παραμέτρους που αναδεικνύει δημοσίευμα της εφημερίδας. 

Η Ευαγγ. Λιακούλη στηλιτεύει το γεγονός ότι «ο αγροτικός κόσμος της Λάρισας, όπως και γενικότερα της χώρας, βρίσκεται ήδη σε οριακό αδιέξοδο επιβίωσης, εξαιτίας της δραματικής ενεργειακής κρίσης και των ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων, που πολλαπλασιάζουν υπέρμετρα το κόστος παραγωγής», ενώ υπενθυμίζει πως με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχει αναδείξει «τα πολλαπλά διαδοχικά «πλήγματα» στους παραγωγούς». 

Τονίζει μάλιστα πως «για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής οι κάτοικοι της υπαίθρου δεν αποτελούν πολίτες β’ κατηγορίας, αλλά αξίζουν πολύπλευρης έμπρακτης στήριξης από την Πολιτεία, για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χώματά μας και να κρατούν ζωντανή την κοινωνική και οικονομική ζωή των χωριών, απέναντι στην υποβάθμιση, εγκατάλειψη και ερημοποίηση».

Σε αυτό το πλαίσιο, η γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Λάρισας ζητά από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ξεκάθαρες απαντήσεις και συγκεκριμένα:

* Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να αποτραπεί ένα νέο τελειωτικό «χτύπημα» στους παραγωγούς καλαμποκιού, το οποίο -δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής ασφυξίας στο πλαίσιο της αλματώδους ακρίβειας- θα σήμαινε την οριστική «εξόντωσή» τους.

* Τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι ενέργειες και σε ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθούν.

* Γενικότερα, ποιο είναι το σχέδιο της Πολιτείας αναφορικά με τις επιπτώσεις της νιτρορύπανσης στα ύδατα και εδάφη του Νομού Λάρισας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, προκειμένου να διασφαλίζεται απολύτως η Υγεία των κατοίκων και η ασφαλής παραγωγή και ποιότητα των προϊόντων, χωρίς σε καμία περίπτωση να υφίσταται πλήγμα το εισόδημα των παραγωγών.

Σχόλια