Δελτίο Τύπου σχετικά με την απάντηση του ΥπΑΑΤ σε ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη για το μέτρο στήριξης των νέων αγροτών

Σε μερική ικανοποίηση των αιτημάτων που διατύπωσαν οι αγρότες, δια μέσου και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, και μετέφερε μέσω Ερώτησής το...


Σε μερική ικανοποίηση των αιτημάτων που διατύπωσαν οι αγρότες, δια μέσου και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, και μετέφερε μέσω Ερώτησής του στις αρχές Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με το μέτρο για τους νέους αγρότες (υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»).


Συγκεκριμένα, στην απάντησή που απέστειλε ο αρμόδιος Υφυπουργός στον βουλευτή αναφέρεται πως υπήρξε μια αύξηση του προϋπολογισμού του μέτρου κατά 25% πανελλαδικά και κατά 32% στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τούτο συνεπάγεται, σύμφωνα με το Υπουργείο, πως περίπου 150 νέοι αγρότες από τα νησιά της Περιφέρειας θα ενταχθούν στο μέτρο.

Όμως, ουδεμία απάντηση δεν δίνεται στο ειδικό ερώτημα του Α. Μιχαηλίδη για το δυσανάλογα χαμηλό ποσοστό δικαιούχων από τη Χίο, όπως προέκυπτε από τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο, ούτε παρατίθενται στοιχεία για την κατανομή των νέων δικαιούχων ανά νησί.

Επίσης, καμιά απάντηση δεν δίνεται στο ερώτημα που αφορούσε την αναπροσαρμογή των κριτηρίων στα διάφορα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικές συνθήκες του κάθε νησιού, και την εν γένει ενδυνάμωση της στήριξης των νησιωτών αγροτών.

Σχόλια