Ξεκινούν σταδιακά οι σπορές χειμερινών καλλιεργειών - Κερδίζουν στρέμματα σιτάρι, κριθάρι, βίκο

Μετά τις βροχές του Σαββατοκύριακου (και του προηγουμένου), οι οποίες μαλάκωσαν τα χώματα, στα σκληρά -λόγω ανομβρίας- χωράφια, ξεκινούν δει...


Μετά τις βροχές του Σαββατοκύριακου (και του προηγουμένου), οι οποίες μαλάκωσαν τα χώματα, στα σκληρά -λόγω ανομβρίας- χωράφια, ξεκινούν δειλά-δειλά οι σπορές των χειμερινών καλλιεργειών.

Όπως φαίνεται, η καλή εμπορική χρόνια στο σκληρό σιτάρι που καταγράφηκε το 2022 αποτελεί βαρόμετρο για τις επικείμενες σπορές. 

«Ουσιαστικά τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν με σιτάρια αναμένονται σταθερά, με πιθανή μικρή αύξηση» εκτιμά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης, προσθέτοντας: Οι στρεμματικές αποδόσεις ήταν μέτριες, αλλά ποιοτικά το προϊόν πολύ καλό. Λογικό είναι το σιτάρι να κυριαρχήσει στις σπορές που αναμένονται σε λίγες μέρες. Ακόμη το σιτάρι αναμένεται να κερδίσει στρέμματα από το καλαμπόκι, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών τη νέα περίοδο προβλέπεται επιπλέον χρηματοδότηση».

Μία ακόμα καλλιέργεια που παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον είναι το κριθάρι, λόγω της συνδεδεμένης τη νέα περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για τον βίκο που αναμένεται να «πάρει» στρέμματα από άλλες υδροβόρες καλλιέργειες. Ως προς την ελαιοκράμβη, αυτή θα συνεχίσει να καλλιεργείται σε παραδοσιακές περιοχές, όπου τα χωράφια είναι κουρασμένα ή ξηρικά.


Σχόλια