Φαγητά για χορτοφάγους από τη βιομηχανία αιθανόλης; [ΒΙΝΤΕΟ]

Η μεγάλη εξάρτηση της Ευρώπης από τις ζωοτροφές, ειδικά τη γενετικά τροποποιημένη σόγια από τη Λατινική Αμερική, είναι ψηλά στην ατζέντα των...Η μεγάλη εξάρτηση της Ευρώπης από τις ζωοτροφές, ειδικά τη γενετικά τροποποιημένη σόγια από τη Λατινική Αμερική, είναι ψηλά στην ατζέντα των Βρυξελλών και των αγροτών.

Η EURACTIV παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την Ημέρα των Αγροτών στο Dunafö ldvár στην Ουγγαρία, όπου τοπικοί αγρότες και παραγωγοί τόνισαν την ανάγκη να επικεντρωθεί η Ευρώπη στην παραγωγή των δικών της ζωοτροφών.

Οι ντόπιοι αγρότες πωλούν τα γεωργικά τους προϊόντα στη βιομηχανία, τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοκαυσίμων και ζωοτροφών.

Ωστόσο, η βιομηχανία αιθανόλης σχεδιάζει να επεκταθεί και στην παραγωγή φαγητού χορτοφάγων.

Η Pannonia Bio, το μεγαλύτερο βιοδιυλιστήριο αιθανόλης στην Ευρώπη που βρίσκεται στην Ουγγαρία, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Ο Mark Turley, ιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε στην EURACTIV ότι η βιομηχανία μεταμορφώνεται, στοχεύοντας στην παραγωγή ανθρώπινης τροφής εκτός από την παραγωγή βιοκαυσίμων και ζωοτροφών.

«Πιστεύουμε ότι σε 2-3 χρόνια θα γίνουμε γνωστοί ως εταιρεία τροφίμων και συστατικών», είπε.

Από Sarantis Michalopoulos | Euractiv Greece | video by Mirko Paradiso


πηγή: Euractiv Greece


Σχόλια