Βρετανία: Απαγορεύει το φουά γκρα από το βασιλικό μενού ο βασιλιάς Κάρολος

Το φουά γκρα είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από το συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελούσε βασική διατροφική συνήθεια της βασιλικής οικογένει...


Το φουά γκρα είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από το συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελούσε βασική διατροφική συνήθεια της βασιλικής οικογένειας.

Με την ανάληψη καθηκόντων του νέου βασιλιά Κάρολου φαίνεται ότι κάποιες συνήθειες αλλάζουν. Μια απο αυτές είναι ότι τον βρίσκει αντίθετο η κατανάλωση φουά γκρα, ενός προϊόντος που παράγεται από το συκώτι μιας πάπιας ή μιας χήνας, καθώς σύμφωνα με τους ακτιβιστές η όλη διαδικασία είναι σκληρή και αιματηρή.

Ο βασιλιάς Κάρολος, από τότε που διατελούσε Πρίγκιπας της Ουαλίας, ήταν υπέρμαχος των υψηλότερων προτύπων ευημερίας στη γεωργία και για πάνω από μια δεκαετία είχε απαγορεύσει το φουά γκρα στη δική του ιδιοκτησία.


Το πολυτελές έδεσμα εκτός του βασιλικού μενού

Μια επιστολή που έλαβε η Peta (Οργάνωση υπέρμαχων της Ηθικής Μεταχείρισης των Ζώων) επιβεβαιώνει την ισχύ της απαγόρευσης του φουά γκρα σε όλη τη Βασιλική Οικία και για όλες τις βασιλικές κατοικίες.

Μάλιστα, η ομάδα που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων υποστηρίζει μια εναλλακτική λύση «χωρίς σκληρότητα» που ονομάζεται «ψευδό γκρα» και στέλνει μερίδες του συγκεκριμένου προϊόντος στον Βασιλιά, σε αναγνώριση της «συμπονετικής του πολιτικής».

Πριν από ένα χρόνο, ο «L214», ένας οργανισμός για την προστασία των ζώων, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από μονάδα εκτροφής πτηνών στη νοτιοδυτική Γαλλία από τις οποίες εξάγεται το φουά γκρα. Σε αυτές, τα πτηνά είναι στριμωγμένα σε κλουβιά, μέσα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς φως και αναγκασμένα να ζουν μέσα στα περιττώματα, τα σκουλήκια και ανάμεσα σε άλλα νεκρά ζώα.

ΠΗΓΉ:in.gr

Σχόλια