Οι αγελάδες βγαίνουν «βόλτα» στη Σκαμνιά Ελασσόνα - Eίναι ανεπιτήρητες & μπαίνουν ακόμη & στις αυλές των σπιτιών & καταστρέφουν κήπους & φυτά....

Βόλτες στη Σκαμνιά Ελασσόνας κάνουν το τελευταίο διάστημα αγελάδες, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των λιγοστών κατοίκων του χωριού...


Βόλτες στη Σκαμνιά Ελασσόνας κάνουν το τελευταίο διάστημα αγελάδες, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των λιγοστών κατοίκων του χωριού. Τα κατά τα άλλα συμπαθή τετράποδα, όπως εξηγούν οι κάτοικοι στην «Ε» εδώ και έναν περίπου μήνα, είναι ανεπιτήρητα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Στην πλατεία, στην παιδική χαρά και φυσικά στους δρόμους.


«Μπαίνουν ακόμη και στις αυλές των σπιτιών και καταστρέφουν κήπους και φυτά. Εννοείται πως έχουν γεμίσει με ακαθαρσίες όλο το χωριό» λέει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του χωριού, κ. Κωνσταντίνος Μωραΐτης, και προσθέτει πως πρόκειται για ζώα τα οποία έρχονται από διπλανό χωριό.

Τους χειμερινούς μήνες δεκάδες άνθρωποι μένουν στο χωριό, ενώ το καλοκαίρι παίρνουν ζωή και τα 150 σπίτια του χωριού. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι γεωργοί, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι κτηνοτρόφοι. 

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τα ζώα, αλλά με το γεγονός πως είναι ανεπιτήρητα και πρωί βράδυ γυρίζουν μέσα στο χωριό μας. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στον Δήμο, την Αστυνομία και το Δασαρχείο, αλλά λύση δεν δόθηκε. Συνεχίζεται το πρόβλημα και όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο έντονο», λέει ο κ. Μωραΐτης που υπογραμμίζει ότι: 

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην εποχή όπου ο κόσμος έλυνε τις διαφορές τους με τα όπλα. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να σεβαστούμε. Όλοι πρέπει να τους σέβονται για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά το χωριό μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ


Σχόλια