Την άνοιξη ο 9ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου από τις 10 έως και τις 12 Μαρτίου 2023

Τον 9ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Ο διαγωνισμός θα πραγμ...


Τον 9ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 12 Μαρτίου 2023 σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου,τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρητικού, επώνυμου, εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου, η ενδυνάμωση της εικόνας του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του. Επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών θα είναι η καταξιωμένη εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, χημικός και θεμελιώτρια της οργανοληπτικής αξιολόγησης στην Ελλάδα, κ. Χριστοπούλου Έφη.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά κρητικό, επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand & LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2022-2023 σε ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών, σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:Τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας
Τυποποιημένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού)
Τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού από τον Agrocert)

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα ανοίξουν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλ 2813 410234, ή στο e-mail iro@agrocrete.com.

Σχόλια