Υλοτόμοι είχαν κόψει παράνομα τόνους ξύλου από δάσος στον δήμο Βόλβης - Δείτε φωτογραφίες

Πολλούς τόνους ξύλων είχαν κόψει τους τελευταίους μήνες ένας 59χρονος και ένας 42χρονος που συνελήφθησαν για παράνομη υλοτόμηση εντός δημόσι...


Πολλούς τόνους ξύλων είχαν κόψει τους τελευταίους μήνες ένας 59χρονος και ένας 42χρονος που συνελήφθησαν για παράνομη υλοτόμηση εντός δημόσιας δασικής έκτασης στον δήμο Βόλβης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία με κατηγορίες κακουργηματικής μορφής σε βάρος των δύο ανδρών που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (16/12) να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό πάνω στο οποίο βρέθηκε ένα αλυσοπρίονο βενζίνης, μία ανταλλακτική αλυσίδα κι ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Δείτε φωτογραφίες:


ylotomia-6© Παρέχεται από: Protothema.gr

ylotomia-5© Παρέχεται από: Protothema.gr

ylotomia-4© Παρέχεται από: Protothema.gr

ylotomia-2© Παρέχεται από: Protothema.gr

ylotomia-3© Παρέχεται από: Protothema.gr

ylotomia-1© Παρέχεται από: Protothema.gr

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι δύο συλληφθέντες είχαν προβεί σε παράνομη υλοτόμηση μεταφέροντας πολλούς τόνους ξυλείας σε δικούς τους χώρους, ενώ σε μία περίπτωση μετέφεραν ποσότητα ξύλων σε αύλειο χώρο ιδιώτη έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Από την αυτοψία που διενήργησε το Δασαρχείο Σταυρού, διαπιστώθηκε η παράνομη υλοτομία δέντρων δρυός, ενώ εκτιμάται ότι η προκληθείσα ζημιά στο δημόσιο υπερβαίνει τις 33.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σχόλια