Βασίλης Κόκκαλης (ΣΥΡΙΖΑ): «Επενδύστε στο ελληνικό βαμβάκι»

Μήνυμα να εμπιστευθούν και να επενδύσουν στο ελληνικό βαμβάκι, απέστειλε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κ. Βασίλης Κόκκαλης, στους ξ...


Μήνυμα να εμπιστευθούν και να επενδύσουν στο ελληνικό βαμβάκι, απέστειλε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κ. Βασίλης Κόκκαλης, στους ξένους συμμετέχοντες και επενδυτές στην 5η Μεσογειακή Διάσκεψη για το βαμβάκι, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. 

Στη Διάσκεψη, ομιλητές από διάφορες βαμβακοπαραγωγές περιοχές του πλανήτη, από την Αίγυπτο, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την Ελλάδα, αναφέρθηκαν στις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του βάμβακος και της κλωστοϋφαντουργίας, στα εργαλεία αντιστάθμισης του κινδύνου αγοράς, αλλά και στις διεθνείς προκλήσεις και προοπτικές της αγοράς του βαμβακιού.


Συμμετείχαν, επίσης, εκκοκκιστές, έμποροι, μεσίτες, κλωστοϋφαντουργοί, τελικοί χρήστες, μεταφορείς, αλλά και όλοι οι σχετικοί με την αλυσίδα βάμβακος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης εστίασε στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει και ο ίδιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΓΟ, την περίοδο 2016 – 2021 η ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού εκτοξεύτηκε. 

Αυτό ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και της πολύ καλής συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος. 

Η εθνική στρατηγική για το βαμβάκι, η οποία αποφασίστηκε το 2019 και υιοθετήθηκε από τη νέα Κυβέρνηση το 2020, έχει ως στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών, δίνοντας κίνητρα για την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος, αλλά και για την επίτευξη διεθνών συνεργασιών της χώρας μας, με όχημα ένα ανταγωνιστικό βαμβάκι».

Σχόλια