Οδικός χάρτης για τους «δρόμους του κρασιού» σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ενωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδος

H περαιτέρω συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ENOAKE) και τους 24 οινοπαραγωγούς π...


H περαιτέρω συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ENOAKE) και τους 24 οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν σε αυτή, με στόχο την εξωστρέφεια του κλάδου και την προώθηση του προϊόντος στην τοπική και εγχώρια αγορά, συμφωνήθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Λάρισα.


Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας παρουσίασε το νέο σχέδιο της Περιφέρειας «Δρόμοι του Κρασιού στη Θεσσαλία», που στοχεύει στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού, μέσα από ειδικές διαδρομές, που να συνδέουν μεταξύ τους επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη τη Θεσσαλία. 

«Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των αμπελουργών, η στήριξη και προώθηση του θεσσαλικού οίνου μέσα από τους «Δρόμους του Κρασιού» και η αξιοποίηση του οινοτουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Μπουτίνας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη σύνδεσης του θεσσαλικού οίνου με την εστίαση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Λόλας, ανέφερε ότι τα μέλη της ΕΝΟΑΚΕ ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάδειξη της οινοπαραγωγικής δύναμης του αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας μια από τις πιο ιστορικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και ζήτησε τη στήριξη τη Περιφέρειας (κυρίως χρηματοδοτική) για την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων που προγραμματίζονται. 

Από την πλευρά τους οι παριστάμενοι οινοποιοί κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για τη στήριξη του οίνου και του κλάδου γενικότερα.

Μερικές από αυτές είναι η δημιουργία ιστοσελίδας για την παροχή πληροφοριών για τη δράση και τις εκδηλώσεις της Ένωσης, τα επισκέψιμα οινοποιεία (μέχρι στιγμής 14 οινοποιία έχουν πιστοποιηθεί ως επισκέψιμα, διαθέτοντας ειδικούς χώρους φιλοξενίας και γευσιγνωσίας των επισκεπτών) και η οργανωμένη παρουσία των οινοποιών σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς οίνου.


Σχόλια