Ενισχύσεις σε 31 ελαιοτριβεία που υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ για τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που είχαν υποστεί το 2021

Συνολικά 31 ελαιοτριβεία έλαβαν από την κυβέρνηση ενισχύσεις για τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που είχαν υποστεί το 2021. Οι πληρωμές άρχ...


Συνολικά 31 ελαιοτριβεία έλαβαν από την κυβέρνηση ενισχύσεις για τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που είχαν υποστεί το 2021.

Οι πληρωμές άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, για τις επιχειρήσεις επεξεργασίας ελαιοκάρπου, που υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Οι πληρωμές και ενισχύσεις αφορούν και στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ακόμα μεγαλύτερες ζημιές λόγω των πυρκαγιών του 2012, οι οποίες ήρθαν σε συνέχεια ολοκλήρωσης υποβολής της διαδικασίας για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:

 «Ένα ακόμα μέτρο της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Πρόκειται για το ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων επεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021, καθώς σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΦΕΚ Β’ 6352/14.12.2022) και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στις 23 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν -μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων- οι πληρωμές προς τους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, περίπου 1,1 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 31 δικαιούχων.
Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και όλους τους ενδιαφερομένους, για τη στήριξη των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, προκειμένου να συμβάλουμε στην ταχεία ανάκαμψη των πυρόπληκτων περιοχών».


Σχόλια